• Посилання скопійовано

Як підприємці будуть підтверджувати свій страховий стаж за 1998-2017 роки – проект від Мінсоцполітики

Оприлюднено проект змін до Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній

Як підприємці будуть підтверджувати свій страховий стаж за 1998-2017 роки – проект від Мінсоцполітики

Мінсоцполітики пропонує періоди ведення підприємницької діяльності із застосуванням спрощеної системи оподаткування, в тому числі із застосуванням фіксованого податку, з 1 січня 1998 року по 30 червня 2000 року зараховувати до трудового стажу фізичних осіб - підприємців на підставі довідки про реєстрацію особи як суб'єкта підприємницької діяльності, а з 1 липня 2000 року по 31 грудня 2017 року за бажанням особи - за умови сплати страхових внесків (єдиного внеску) незалежно від суми сплачених коштів.

Відповідні зміни будуть внесені до пункту 4 Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженого постановою КМУ від 12.08.1993 р. №637.

Про це йдеться у проекті постанови КМУ, яка зараз перебуває на обговоренні в СПО об'єднань профспілок Федерації профспілок України

Очікується, що ця постанова набере чинності з дня її опублікування.

У разі наявності пропозицій та зауважень, їх можна надсилати до 20.07.2018 р. на електронну адресу mvs55@fpsu.org.ua.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»