• Посилання скопійовано

Пенсіонерам перерахують пенсії за новою формулою

З 2019 року зростання пенсій в Україні буде залежати і від інфляції, і від зарплати. Крім того, перерахунок будуть здійснювати за новою формулою

Пенсіонерам перерахують пенсії за новою формулою

На сьогодні пенсіонери отримують надбавки у відсотках від прожиткового мінімуму. Так, якщо за рік ціни зросли на 10%, то і надбавка до пенсії повинна становити 10% прожиткового мінімуму.

Починаючи з наступного року, розмір надбавки будуть обчислювати за принципом «50% інфляції + 50% від середнього зростання зарплат за три роки». На отриманий відсоток і збільшать розрахунковий розмір зарплати у формулі розрахунку пенсії. Це дозволить уникнути зрівнялівки, і тим, хто заробляв більше, підвищуватимуть пенсії більш істотно.

«Показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні, який застосовується для обчислення пенсії, щорічно збільшується на коефіцієнт, що відповідає 50 відсоткам показника зростання споживчих цін за попередній рік і 50 відсоткам зростання показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески за три календарні роки», – йдеться в законі.

Припустімо, що в середньому зарплата за минулі три роки зростала на 18%, а інфляція склала 9%. У такому разі пенсію 1856 грн можуть підвищити на 250 грн.

***

Читайте також:

Джерело: Обозреватель

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»