• Посилання скопійовано

Коли у 2023 році проведуть індексацію пенсії?

Індексація пенсій в Україні відбудеться з 1 березня, як це передбачено профільним пенсійним законодавством. Наразі Мінсоцполітики готує проєкт рішення Уряду

Коли у 2023 році проведуть індексацію пенсії?

Індексація пенсій в Україні відбудеться з 1 березня, як це передбачено профільним пенсійним  законодавством.

Наразі Міністерство соціальної політики готує проєкт рішення Уряду, яке буде винесено на розгляд Кабінету Міністрів найближчим часом.

Відповідно до Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», індексація пенсій має проводитись щороку з 1 березня з урахуванням рівня інфляції та динаміки середнього рівня заробітноі плати у попередні три роки. Уряд, як це було раніше обіцяно Прем’єр-міністром та Президентом, здійснюватиме індексацію вчасно.

Соціальна підтримка і забезпечення вчасної виплати пенсій для громадян, попри складність ситуації у публічних фінансах через повномасштабну війну, залишається пріоритетом Уряду.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»