• Посилання скопійовано

Є потреба сплати добровільних внесків до ПФУ – слід укласти нові договори

Фахівці ПФУ зауважили, що ті, хто бажає взяти добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, можуть укласти нові договори на 2024 рік

Є потреба сплати добровільних внесків до ПФУ – слід укласти нові договори

Пенсійний фонд України розповідає, що громадяни, які бажають у 2024 році продовжувати сплату добровільних внесків до системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування за спрощеним механізмом, через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України можуть укласти нові Договори про добровільну сплату страхових внесків (в електронній формі).

Щоб укласти новий Договір, зайдіть в особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України www.portal.pfu.gov.ua.

На панелі зліва в розділі «Комунікації з ПФУ» оберіть опцію «Договір на добровільну участь».

Заповніть дані особи, на користь якої плануєте сплачувати добровільні внески. Якщо бажаєте сплачувати внески за себе, оберіть опцію «Бажаю сплачувати внески на себе», і поля форми заповняться автоматично. Підтвердьте дані особи та дайте згоду на передачу та обробку своїх персональних даних, поставивши відповідні позначки. Натисніть кнопку «Підписати та сплатити».

З переліком укладених вами договорів та датою їх підписання можна ознайомитись у розділі «Договори на добровільну участь».   

Натиснувши на піктограму з банківською карткою, можна обрати спосіб сплати добровільного внеску (онлайн чи сформувати платіжне доручення) та здійснити оплату.

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»