• Посилання скопійовано

МОЗ визначило, що лікарняні листи повинні реєструватися в електронному реєстрі

Наказ МОЗ від 28.10.2011 р. №716 «Про затвердження Положення про Єдиний електронний реєстр листків непрацездатності»

Наказом МОЗ №716 затверджено Положення про Єдиний електронний реєстр листків непрацездатності, який у майбутньому покликаний замінити ведення обліку в паперовому вигляді. Форма Реєстру відповідатиме формі Журналу реєстрації листків непрацездатності (форма №036/о), затвердженого наказом МОЗ від 29.12.2000 р. №369. Термін зберігання персональних даних в Реєстрі становитиме 3 роки.

Проте наразі нововведення торкнеться не всієї країни, а тільки визначених наказом «пілотних областей»: Вінницької, Волинської, Донецької, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Полтавської, Харківської, Чернівецької і Чернігівської.

До 30 січня 2012 року Реєстр повинен бути запроваджений в установах охорони здоров’я зазначених областей. Забезпечення пілотних областей програмними продуктами «Укрмедсофт: Стаціонар» і «Укрмедсофт: Поліклініка» покладено на Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, який буде також адміністратором і утримувачем Реєстру.

Розпорядниками баз персональних даних Реєстру, згідно з Положенням, визнані МОЗ, а також обласні (головні) управління охорони здоров’я

Цілями ведення Єдиного електронного реєстру лікарняних листків є ведення оперативного обліку і контролю виданих і продовжених листків непрацездатності установами охорони здоров’я всіх форм власності, а також проведення постійного моніторингу захворюваності, поширеності хвороб з подальшим плануванням комплексу профілактичних заходів.

Ймовірно, впровадження Реєстру пов’язане також з необхідністю зниження кількості зловживань, пов’язаних з видачею лікарняних.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»