• Посилання скопійовано

Зміни у наданнi Фондом безробіття послуг з професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації

Наказ Мінсоцполітики, Міносвіти від 08.02.2012 р. №67/123 «Про затвердження Змін до Положення про порядок надання Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття послуг з професійної підготовки, перепідготовки або підвищення кваліфікації»

Мінсоцполітики спільно з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту внесли зміни до Положення про порядок надання Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття послуг з професійної підготовки, перепідготовки або підвищення кваліфікації (наказ Мінпраці, Міносвіти від 13.02.2001 р. №53/59).

Відповідно до цих змін безробітним, які проходили навчання за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, повторне направлення на професійну перепідготовку може бути здійснено лише після 6 міс. перебування на обліку в центрі зайнятості після закінчення попереднього навчання, а на підвищення кваліфікації – після 3 місяців.

Професійне навчання за робітничими професіями проводиться відповідно до робочих навчальних планів і робочих навчальних програм, що розробляються навчальними закладами за погодженням як з регіональними, так і з місцевими центрами зайнятості. Так само і стажування безробітних з вищою освітою та за робітничими професіями.

Виробниче навчання проводиться у навчальних групах чисельністю 7 – 12 осіб (для професій художніх промислів та ремесел – не менше 6 осіб), а на третьому ступені професійно-технічної освіти – не менше 6 осіб.

Перепідготовка фахівців з вищою освітою не здійснюється за освітньо-кваліфікаційними рівнем, бакалавра.

Після закінчення повного курсу навчання за відповідними навчальними планами і програмами слухачі отримують документи встановленого зразка, зокрема, при підвищенні кваліфікації – свідоцтво про підвищення кваліфікації державного зразка, посвідчення або довідку, при підвищенні кваліфікації за модульною системою – сертифікат компетенції.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»