• Посилання скопійовано

Доплата громадянам, що працюють на територіях посиленого радіоекологічного контролю, — 5,20 грн

Лист Мінсоцполітики від 18.01.2012 р. №50/20/112-12 «Щодо розміру компенсаційних виплат громадянам, які працюють на територіях радіоактивного забруднення»

Департамент соцзахисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, Мінсоцполітики відповів на запит щодо компенсаційних виплат, передбачених Законом «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Статтею 39 зазначеного Закону передбачено, що громадянам, які працюють на територіях радіоактивного забруднення, провадиться доплата у розмірах, визначених відповідно до розмірів мінімальної зарплати (для зони посиленого радіоекологічного контролю — одна мінімальна зарплата).

Відповідно до ст. 87 Бюджетного кодексу видатки на держпрограми з ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соцзахисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, здійснюються у встановленому порядку за рахунок наявних надходжень до загального фонду держбюджету в межах обсягів призначень, передбачених у держбюджеті.

Пунктом 3 Прикінцевих положень Закону «Про Державний бюджет України на 2012 рік» визначено, що у 2012 р. норми і положення окремих статей Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», зокрема ст. 39, застосовуються у порядку та розмірах, установлених КМУ виходячи з наявних фінансових ресурсів Державного бюджету України на 2012 рік.

Проведення доплат громадянам, які працюють на територіях радіоактивного забруднення, передбачених ст. 39 Закону, здійснюється у розмірах, визначених постановою КМУ від 26.07.96 р. №836 «Про компенсаційні виплати особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», та становить для зони посиленого радіоекологічного контролю 5,20 грн.

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»