• Посилання скопійовано

Спрощенці зможуть сплачувати ЄСВ щоквартально

ВРУ прийняла законопроект«Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», відповідно до якого платники ЄСВ, крім підприємців та осіб, які себе забезпечують себе роботою сомостійно (п. 4 та п.5 ч. 1 ст. 4 Закону від 08.07.2010 р. №2464), зобов’язані сплачувати ЄСВ, нарахований за відповідний звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за звітним періодом. Звітним періодом для цих платників є календарний місяць.

Підприємці (п. 4 ч. 1 ст. 4 Закону №2464) (за виключенням тих, які обрали спрощену систему оподаткування) зобов’язані сплачувати ЄСВ не пізніше ніж через 40 к.д. з дня закінчення звітного періоду.

Підприємці на спрощеній системі сплачують ЄСВ щокварталу не пізніше 20 числа наступного місяця після закінчення кварталу.

Особи, які забезпечують себе роботою сомостійно (п. 5 ч. 1 ст. 4 Закону №2464), зобов’язані сплачувати ЄСВ до 1 травня року, що настає за звітним.

Звітним періодом для підприємців та осіб, які забезпечують себе роботою самостійно, є календарний рік.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»