• Посилання скопійовано

Штрафи за недобір роботодавцем інвалідів хочуть збільшити у 5 разів

Профільний комітет Верховної Ради схвалив законопроект щодо посилення покарання для роботодавців, які ухиляються від працевлаштування інвалідів.

Комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів рекомендував парламенту прийняти за основу проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зайнятості інвалідів» з метою вдосконалення механізмів сприяння зайнятості осіб з інвалідністю, економічного стимулювання роботодавців до створення робочих місць для зазначеної категорії осіб. Про це повідомляє офіційний інтернет-портал Верховної Ради України.

Законопроектом передбачено внесення змін і доповнень до Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», «Про реабілітацію інвалідів в Україні», «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Зокрема, змінами до статті 188-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення пропонується збільшити у п’ять разів штрафи за невиконання посадовою особою, яка користується правом прийняття на роботу та звільнення з роботи, фізичною особою, яка використовує найману працю, нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, за ненадання або несвоєчасне надання (нова норма) відділенню Фонду соціального захисту інвалідів звіту про зайнятість і працевлаштування інвалідів з 10 — 20 н. м. д. г. до 50 — 100 таких мінімумів, тобто відповідно з 170 — 340 грн до 850 — 1,7 тис. грн.

Законопроект підготовлено з ініціативи Кабінету Міністрів України і зареєстровано 10 листопада 2011 р. за №9438.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»