• Посилання скопійовано

З 1 травня буде запроваджено референтні ціни на ліки від гіпертонії та діабету

Прем’єр-міністр України поставив завдання з 1 травня запровадити референтні ціни на лікарські засоби для лікування гіпертонічної хвороби та діабету. Про це глава Уряду повідомив під час засідання Кабінету Міністрів 21 березня.

Вчора Міністерство охорони здоров’я презентувало пілотний проект запровадження референтних цін на згадані лікарські засоби. Очікується, що це насамперед дозволить знизити ціни і при цьому встановити обґрунтовану рентабельність виробникам, постачальникам і аптекам. Також потрібно забезпечити достатню пропозицію препаратів, необхідних людям, за рахунок власного виробництва. При цьому, наголосив М. Азаров, необхідно не допустити навіть натяку на дефіцит цих ліків, який можуть організувати недобросовісні постачальники.

Глава Уряду доручив віце-прем’єр-міністру, міністру охорони здоров’я Р. Богатирьовій зібрати керівників обласних та районних адміністрацій, голів великих міст, головних лікарів з усієї України і пояснити їм, як повинен працювати механізм референтних цін, як «унеможливити протидію встановленню справедливих цін, як пояснювати людям, що робиться і для чого».

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь