• Посилання скопійовано

Новий підхід до надання соцпослуг особам, що перебувають у складних життєвих обставинах

Наказ Мінсоцполітики від 26.12.2011 р. №568 «Про Порядок організації мультидисциплінарного підходу з надання соціальних послуг у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг)», набере чинності з дня офіційного опублікування

Мінсоцполітики затвердило Порядок організації мультидисциплінарного підходу з надання соціальних послуг у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Мультидисциплінарний підхід з надання соціальних послуг — це форма організації роботи територіального центру, що надає соціальні послуги особам, що перебувають у складних життєвих обставинах.

Мультидисциплінарний підхід забезпечується наданням комплексу соціальних послуг мультидисциплінарними командами, до складу яких включаються не менше 3 осіб з числа таких працівників територіального центру: соціальний працівник, соціальний робітник, медичний працівник, юрисконсульт, психолог, сестра медична з масажу, лікувальної фізкультури, перукар, швачка, взуттьовик з ремонту взуття тощо.

Надання соціальних послуг базується на принципах адресності та індивідуального підходу, доступності та відкритості, добровільності вибору отримання чи відмови від надання соціальних послуг, гуманності, комплексності, максимальної ефективності використання бюджетних коштів, законності, дотримання стандартів якості, конфіденційності, соціальної справедливості.

Соціальні послуги надаються за згодою особам (переважно — з ІV та V групами рухової активності), які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, та обслуговуються у територіальному центрі.

Соціальні послуги надаються за умов:

— наявності необхідної матеріально-технічної бази, зокрема автотранспорту, приміщень, що відповідають будівельним, технічним, санітарно-гігієнічним нормам, вимогам пожежної безпеки та іншим нормам відповідно до законодавства;

— наявності фахівців з відповідною освітою або навичками роботи;

— виконання умов договору про соціальне обслуговування;

— дотримання норм з охорони праці.

Територіальний центр забезпечує ведення обліку отримувачів соціальних послуг та наданих їм послуг.

Мультидисциплінарна команда надає комплекс соціальних послуг залежно від індивідуальних потреб особи.

Соціальні послуги надаються безоплатно та на платній основі відповідно до чинного законодавства.

Термін надання соціальних послуг визначається індивідуально для кожної особи і продовжується доти, доки особа має потребу в отриманні цих послуг.

Кожна особа, яка отримала соціальні послуги, засвідчує цей факт своїм підписом у відповідних документах, що підтверджують надання послуг.

Виїзди мультидисциплінарної команди проводяться насамперед у віддалені населені пункти, в сільську, гірську місцевість, віддалені райони міст.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь