• Посилання скопійовано

Телетюнери для цифрового телебачення соціально незахищені громадяни отримають безкоштовно

Телетюнери для цифрового телебачення соціально незахищені громадяни отримають безкоштовно. 21 березня КМУ прийняв постанову «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення».

Перехід з аналогового на цифрове телерадіомовлення здійснюється для забезпечення найкращих умов для користувачів та повинен відбутися до 17 червня 2015 року. Проте для отримання сигналів цифрового мовлення потрібно мати спеціальне обладнання, яке підключається до телевізора та антени, — телетюнер.

Законом України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» передбачено 350,12 мільйонів гривень для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового мовлення. За ці кошти будуть безкоштовно встановлюватися тюнери соціально незахищеним категоріям користувачів відповідно до встановленого порядку.

Інваліди першої й другої груп та інваліди війни третьої групи, особи, які виховують дитину-інваліда, за умови що дитина проживає разом з ними, особи з малозабезпечених сімей та ті, хто отримує субсидію на сплату послуг ЖКГ, повинні звернутися до органів праці та соціального захисту населення з відповідною заявою про забезпечення їх телетюнерами. Потреби у приладах узагальнюватимуться та подаватимуться до Держтелерадіо, де приймається рішення про послідовність доставки телетюнерів та забезпечення ними громадян.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь