• Посилання скопійовано

Підстави для призначення допомоги з тимчасової непрацездатності, у т.ч. при роботі за сумісництвом

Лист Виконавчої дирекції Київського міського відділення ФСС з ТВП від 05.03.2012 р. №669-07 «Щодо права на матеріальне забезпечення та обчислення середньоденного доходу для розрахунку страхових виплат особам, які працюють за сумісництвом»

Право на матзабезпечення та соцпослуги за загальнообов’язковим соцстрахуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, обумовленими похованням, врегульовано Законом від 18.01.2001 р. №2240 «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням». Відповідно до цього Закону зазначений вид матзабезпечення і соцпослуги застрахованим особам, згаданим у ч. 1 ст. 6 цього Закону, призначається та надається за основним місцем роботи (крім допомоги з тимчасової непрацездатності та допомога з вагітності та пологів, що надаються за основним місцем роботи та за сумісництвом у порядку, визначеному КМУ).

Підставою для призначення допомоги з тимчасової непрацездатності, з вагітності та пологів є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, а при роботі за сумісництвом — копія листка непрацездатності,засвідчена підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи.

При обчисленні середньої зарплати (доходу) для забезпечення допомогою з тимчасової непрацездатності, з вагітності та пологів враховуються всі види зарплати (доходу) в межах граничної суми місячної зарплати (доходу) за відпрацьований час, на яку нараховуються страхові внески на загальнообов’язкове соцстрахування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, відповідно до ст. 21 Закону №2240 (ст. 53 Закону №2240).

Порядок обчислення середньої зарплати для надання допомоги з тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологів визначається Порядком обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням (постанова КМУ від 26.09.2001 р. №1266).

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь