• Посилання скопійовано

Невчасна сплата ЄСВ

Я підприємець, перебувала на єдиному податку в 2009, 2010, 2011 р., зараз — як «єдиноподатник» на 2-й гр. За 2009 р. між мною і ПФУ підписано акт звіряння платежів, причому оплату від частини єдиного податку у розмірі 42 грн інспектор не врахувала і попросила перенести цей платіж на 2010 р. Зарплати за травень і червень 2009 р. я виплатила тільки у липні через брак грошей. Перерахування утримань з працівників відбулося у день видачі зарплати — 7 липня. Потім змінився інспектор у 2010 р., і при звірянні за 2010 р. упущені 42 грн не визнавалися, і щоб я не вимагала їх, мені виписали штраф за невчасно сплачені утримання згідно із законом №1058, які я нібито повинна сплачувати щомісяця до 20 числа наступного місяця. Причому мої відомості із зарплати ніхто не дивився, а перевірку розцінили як камеральну, причому повторну, адже при старому інспекторові перевірка камеральна теж проводилася при підписанні акта. Чи правильно це?

І наступне запитання: як бути з оплатою зобов’язань за страховими внесками, якщо я перебувала у лікарні з 15 до 29 червня 2011 р. (вже діяв Закон про ЄСВ), а у мене немає бухгалтера, все веду сама, бо дозволяють освіта і досвід. Чи правомірні штрафні санкції, якщо я фізично не спроможна сплатити страхові внески у строк на 20 число?

Законом України від 07.07.2011 р. №3609 скасовано штрафні санкції для суб’єктів спрощеної системи за несплату внесків на пенсійне страхування. А суми, нараховані органами Пенсійного фонду у вигляді фінансових санкцій, підлягають списанню.

Сплата ЄСВ є обов’язковою до 20-го числа місяця, наступного за звітним періодом, винятків, таких, наприклад, як стан здоров’я, не передбачено.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»