• Посилання скопійовано

При купівлі-продажу нерухомості вартість земельної ділянки не обкладається збором до ПФУ

Лист ПФУ від 27.03.2012 р. №7107/03-20 «Щодо сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу нерухомого майна при купівлі земельної ділянки»

ПФУ надав відповідь на запит щодо сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу нерухомості при купівлі земельної ділянки.

Нерухомим майном визнається житловий будинок або його частина, квартира, садовий будинок, дача, гараж, інша постійно розташована будівля, а також інший об’єкт, що підпадає під визначення 1-ї групи основних фондів згідно з Законом «Про оподаткування прибутку підприємств».

Земельна ділянка не належить до нерухомого майна у визначенні Закону «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування», а отже, вартість земельної ділянки не є об’єктом оподаткування при здійсненні операцій купівлі-продажу нерухомості.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»