• Посилання скопійовано

Мінпраці: регіональні галузеві угоди з профспілками слід реєструвати подібно до колективних договорів

Національним законодавством та міжнародними нормами передбачено ведення переговорів з укладання угод між організаціями працедавців та представницькими організаціями працівників на добровільних засадах.

Міністерство соціальної політики України у листі №257/18/93-12 спинилося на проблемі реєстрації угод між обласними, районними (міськими) управліннями, відділами освіти та організаціями Профспілок працівників освіти і науки — так званих угод місцевого рівня.

Окремі реєструючі органи відмовляли у реєстрації таких угод, оскільки Законом «Про колективні договори і угоди» передбачено, що подібні угоди укладають лише на державному, галузевому, регіональному рівні та на двосторонній основі.

Проте Мінпраці виходило з того, що національним законодавством та міжнародними нормами передбачено ведення переговорів з укладання угод між організаціями працедавців та представницькими організаціями працівників на добровільних засадах (а тому немає нічого неправового та негідного у добровільному взятті на себе зобов’язань щодо таких угод і на місцевому рівні).

Отже, Мінпраці рекомендувало місцевим органам виконавчої влади здійснювати реєстрацію регіональних повідомну реєстрацію регіональних галузевих угод у порядку, передбаченому для колективних договорів.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь