• Посилання скопійовано

Методрекомендації щодо надання громадянам соцпідтримки за принципом «єдиного вікна»

Наказ Мінсоцполітики від 14.03.2012 р. №137 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо надання громадянам соціальної підтримки за принципом «єдиного вікна» та виїзної роботи «мобільного соціального офісу»

Мінсоцполітики затвердило Методичні рекомендації щодо надання громадянам соціальної підтримки за принципом «єдиного вікна» та виїзної роботи «мобільного соціального офісу».

Методичні рекомендації стосуються організації роботи структурних підрозділів з питань праці та соціального захисту населення по прийому громадян, які звертаються до органів праці та соціального захисту населення районної, районної у містах Києві та Севастополі держадміністрації, структурних підрозділів з питань праці та соціального захисту населення виконавчого органу міської, районної у місті ради за призначенням усіх видів соціальної допомоги, компенсаційних виплат, пільг та інших питань, що належать до компетенції управлінь, за принципом «єдиного вікна».

Прийом громадян за принципом «єдиного вікна» в усіх управліннях рекомендовано здійснювати за єдиними технологічними процесами, які призначені для:

— забезпечення рівноправного надання громадянам соціальної підтримки незалежно від місця проживання;

— сприяння застосуванню інтегрованого підходу до надання соціальної допомоги, пільг та компенсацій;

— забезпечення безперешкодного доступу громадян до інформації стосовно отримання соціальної підтримки;

— призначення всіх видів соціальної допомоги за єдиною заявою;

— сприяння формуванню у працівників органів праці та соціального захисту населення відповідних професійних навичок, надання їм інформації та методичної підтримки для виконання завдань з обслуговування населення;

— застосування упереджувальних механізмів перегляду прийнятих рішень у випадках, коли громадяни не згодні з ними.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»