• Посилання скопійовано

Парламент прийняв скандальний закон про пільги афганцям та чорнобильцям

Закон встановлює гарантії держави щодо виконання судових рішень та виконавчих документів, визначених Законом «Про виконавче провадження», і особливості їх виконання. Про це «Судово-юридичній газеті» повідомили у прес-службі ВР.

Згідно з документом держава гарантує виконання вирішення суду про стягнення коштів і зобов’язання вчинити певні дії щодо майна, боржником стосовно якого є:

— державний орган;

— державні підприємства, установа, організація;

— юридична особа, примусова реалізація майна якої забороняється відповідно до законодавства.

Дія цього закону не поширюється на рішення суду, стягувачем за якими є державний орган, державне підприємство, орган місцевого самоврядування, підприємство, установа, організація, що належать до комунальної власності.

Документ прийнято без урахування норм прикінцевих та перехідних положень. Закон набирає чинності з 1 січня 2013 року. Кабінет Міністрів повинен розробити відповідні законодавчі акти в 2014 році.

Як відомо, розгляд цього законопроекту восени минулого року викликав хвилю протестів через те, що він передбачає скасування пільг для окремих категорій громадян.

Нагадаємо, 9 вересня 2011 року Верховна Рада прийняла законопроект №9127 у першому читанні, що призвело до масових акцій протесту під будинком парламенту.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»