• Посилання скопійовано

Плата за страхування від нещасного випадку працівників – база для нарахування ЄСВ

Лист ПФУ від 14.05.2012 р. №10966/03-20 «Щодо нарахування ЄСВ на плату за страхування від нещасного випадку»

ПФУ роз’яснив нарахування ЄСВ на плату за страхування від нещасного випадку.

Згідно з пп. 2.3.4 п. 2.3 р. 2 Інструкції зі статистики заробітної плати (наказ Держкомстату від 13.01.2004 р. №5), витрати в розмірі страхових внесків підприємств (крім випадків, зазначених у п. 3.5 -- внесків підприємств згідно з договорами добровільного медичного та пенсійного страхування працівників і членів їхніх сімей) на користь працівників, пов’язаних з добровільним страхуванням (особистим, страхуванням майна), відносяться до інших заохочувальних та компенсаційних виплат.

Отже, плата за страхування від нещасного випадку працівників, яку підприємство (страхувальник) зобов’язане внести страховій компанії, згідно з договором такого виду страхування, є базою для нарахування ЄСВ.

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь