• Посилання скопійовано

Вартісний еквівалент медалей, нагрудних знаків та грамот не є базою для нарахування єдиного внеску

Чи нараховується єдиний внесок на вартість медалей, нагрудних знаків, грамот, відомчих заохочувальних відзнак?

Відповідно до п. 1 частини першої ст. 4 Закону про ЄСВ платниками єдиного внеску є роботодавці, зокрема підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені згідно із законодавством України, незалежно від форм власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами.
Базою для нарахування єдиного внеску для зазначених платників є сума нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону про оплату праці.
Критерієм віднесення певної виплати у грошовій чи натуральній формі до заробітної плати є можливість використання цієї виплати працівником для задоволення особистих потреб або потреб інших членів сім'ї. Вартісний еквівалент медалей, нагрудних знаків та грамот таким визнаний бути не може, отже, не належить до заробітної плати.
Враховуючи викладене, вартість медалей, нагрудних знаків, грамот, відомчих заохочувальних відзнак, якими нагороджуються до ювілейних та пам’ятних дат працівники, не є базою для нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

«Вісник податкової служби України», червень 2012 р., №24

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»