• Посилання скопійовано

Безкоштовне побутове вугілля вдовам шахтарів — без податку

Закон України від 21.06.2012 р. №5019-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування вартості побутового палива, що надається вдовам померлих пенсіонерів вугільних підприємств, які за життя мали право на безкоштовне отримання такого палива»

З 4 серпня 2012 року відповідно Закону України від 21.06.2012 р. №5019-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування вартості побутового палива, що надається вдовам померлих пенсіонерів вугільних підприємств, які за життя мали право на безкоштовне отримання такого палива» внесено зміни до абзацу п’ятого підпункту 165.1.20 пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України. А саме: вартість вугілля та вугільних брикетів, безоплатно наданих в обсягах та за переліком професій, що встановлюються Кабінетом Міністрів України, у тому числі компенсації вартості такого вугілля та вугільних брикетів, не включається до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу: сім’ям працівників, які загинули (померли) на підприємствах з видобутку (переробки) вугілля, що отримують пенсії у зв’язку із втратою годувальника, а також вдовам померлих пенсіонерів, зазначених у цьому підпункті, які за життя мали таке право.
Таким чином, цим законодавчим актом вдови померлих шахтарів-пенсіонерів звільняються від сплати податку на доходи фізичних осіб при одержанні безкоштовного побутового вугілля, що дозволить підвищити їхній життєвий рівень.

Джерело: ДПІ у Кіровському районі м. Донецька

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»