• Посилання скопійовано

Президент рекомендує сплачувати внесок держсоцстрахування щомісяця

Янукович ветував закон, який передбачав запровадження щоквартальної сплати єдиного внеску

Президент України Віктор Янукович скористався правому вето щодо закону, який запроваджує новий період сплати єдиного внеску загальнообов'язкового державного соціального страхування для фізичних осіб, що використовують спрощену систему оподаткування, — щоквартальний — замість чинного щомісячного.
Закон повернено до Верховної Ради з пропозиціями. Зокрема, запропоновано зберегти чинний щомісячний термін сплати єдиного внеску держсоцстрахування гірськими підприємствами — не пізніше 28 числа — з метою забезпечення своєчасної сплати і зниження фінансового навантаження на такі підприємства.
Нагадаємо, єдиний соціальний внесок підлягає сплаті до Пенсійного фонду України. Він замінив собою чотири раніше існуючих обов'язкових державних соціальних зборів: пенсійний, «безробіття», соцстрах (лікарняні), «нещасний випадок». Ставки ЄСВ диференційовані залежно від виду платника, а також залежно від класів професійного ризику виду діяльності. Зокрема, для фізичних осіб — підприємців він становить 34,7%. На сьогодні діє ставка мінімального ЄСВ на рівні 382,39 грн.
Основні положення, що визначають порядок збору ЄСВ, встановлені законом України «Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» №2464-VI від 8.07.2010.

Джерело: ЛIГАБiзнесIнформ

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»