• Посилання скопійовано

Одноразову допомогу для організації власного бізнесу зможуть отримати більше студентів

Наказ Мінсоцполітики від 17.07.2012 р. №439 «Про затвердження Змін до Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності»

Мінсоцполітики наказом від 17.07.2012 р. №439 внесло зміни до Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності, затвердженого наказом Мінсоцполітики від 20.11.2000 р. №307).
Відповідно до змін у пункті 2.10 розділу 2, отримати одноразову допомогу по безробіттю для організації «своєї справи» зможуть не лише ті випускники навчальних закладів, які під час навчання працювали за трудовими договорами, а й ті, що виконували роботи або надавали послуги за цивільно-правовими договорами. Для них допомога по безробіттю визначається як для застрахованих осіб.
На те, щоб зареєструватися як юрособа або фізособа-підприємець, безробітний має всього 10 робочих днів після прийняття рішення про виплату йому допомоги — інакше кошти йому виплачено не буде. Поблажка може бути допущена тільки з поважних причин: хвороба громадянина, смерть родичів (чоловіка, дружини, батьків, дітей, братів, сестер, онуків, діда і баби), догляд за хворою дитиною віком до 14 років. Поважні причини підтверджуються документами, які особа подає до центру зайнятості.
Виплата допомоги по безробіттю одноразово здійснюється через установи банків у встановленому порядку протягом 30 календарних днів після надходження від органів Пенсійного фонду України інформації про вчинення реєстраційних дій державним реєстратором щодо факту створення юридичної особи, набуття статусу підприємця фізичною особою.
Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»