• Посилання скопійовано

У сплаті єдиного соціального внеску передбачаються зміни

Комітет з питань соціальної політики та праці рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення змін до статті 8 Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»

Законопроектом передбачається скасувати розподіл єдиного соціального внеску за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до класів професійного ризику виробництв з урахуванням видів економічної діяльності, а також переглянути ставки відрахувань з визначеної законом бази нарахування для бюджетних установ, підприємств, установ і організацій, в яких працюють інваліди, для найманих працівників, військовослужбовців, державних службовців тощо.
Проектом, зокрема, пропонується встановити такі пропорції розподілу єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування:
на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування (до солідарної системи) — 85,53 відсотка;
на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття — 5,09 відсотка;
на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, — 3,64 відсотка;
на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, — 5,74 відсотка.

Джерело: ДФС у Вінницькій області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»