• Посилання скопійовано

Оприлюднено Проект змін до Порядку обчислення та сплати єдиного внеску

Проект постанови ПФУ «Про внесення змін до деяких постанов правління Пенсійного фонду України»

На сайті ПФУ оприлюднено проект постанови «Про внесення змін до деяких постанов правління Пенсійного фонду України», який має на меті удосконалити порядок направлення вимог платникам єдиного внеску та порядок ведення обліку єдиного внеску в органах ПФУ.

Проектом вносяться зміни до:
1. Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України;
2. Порядку ведення органами Пенсійного фонду України обліку надходження сум єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та інших платежів;
3. Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Проектом передбачено, що на період до 1 січня 2023 року платники, які є підприємствами суднобудівної промисловості, звільняються від сплати єдиного внеску на суму оплати перших 5 днів лікарняних. Розмір єдиного внеску для зазначених платників встановлюється у розмірі 33,2% від зарплати або винагороди за договором ЦПХ.

Вимоги про сплату боргу надсилатимуться:
— платникам-роботодавцям — протягом 5 робочих днів, а фізособам-підприємцям та самозайнятим особам — протягом 15 робочих днів, наступних за календарним місяцем, у якому виникла або зросла недоїмка зі сплати ЄСВ (заборгованість зі сплати фінансових санкцій);
— платникам, які мають заборгованість зі сплати страхових внесків, — протягом 5 робочих днів, наступних за календарним місяцем, у якому виникла або зросла недоїмка зі сплати страхових внесків (заборгованість зі сплати фінансових санкцій та пені).

Постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування, крім Змін до Інструкції, які набирають чинності з 1 січня 2013 року.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»