• Посилання скопійовано

Підприємець, який одночасно є найманим працівником, сплачує єдиний соцвнесок на загальних підставах

Лист ПФУ від 22.03.2013 р. №3774/К-2

Підприємець, який одночасно є найманим працівником, сплачує єдиний соцвнесок на загальних підставах

ПФУ нагадує, що фізична особа - підприємець, яка одночасно є найманим працівником на підприємстві, в установі або організації, сплачує єдиний внесок на загальних підставах.

Законом про ЄСВ не передбачено звільнення фізичних осіб - підприємців, які одночасно є найманими працівниками, від сплати ЄСВ. 

Оскільки фізичні особи - платники єдиного податку у період протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів, залишаються платниками спрощеної системи оподаткування, відповідно, повинні сплатити ЄСВ у зазначений період.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»