• Посилання скопійовано

Невчасна сплата єдиного соцвнеску: відповідальність

Яку відповідальність передбачено за несплату або несвоєчасну сплату єдиного внеску приватними підприємцями?

Невчасна сплата єдиного соцвнеску: відповідальність

Відповідь. Фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, зобов’язані сплачувати за себе єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

Суми єдиного внеску, своєчасно не нараховані або не сплачені у строки, встановлені Законом про ЄСВ, обчислені органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених цим Законом, є недоїмкою.

За несплату або несвоєчасну сплату єдиного внеску до платників застосовується штраф у розмірі 10% своєчасно не сплачених сум (п. 2 частини одинадцятої ст. 25 Закону про ЄСВ).

Згідно з частиною десятою ст. 25 цього Закону на суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 % суми недоплати за кожний день прострочення платежу.

 

Джерело: ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»