• Посилання скопійовано

Найманий працівник, який одночасно займається адвокатською діяльністю, сплачує єдиний внесок

Платники єдиного внеску (фізичні особи) беруться на облік в органах Пенсійного фонду за місцем проживання не пізніше наступного робочого дня з дня отримання від них заяви

Найманий працівник, який одночасно займається адвокатською діяльністю, сплачує єдиний внесок

ПФУ нагадує, що особа, яка є найманим працівником та, одночасно, займається адвокатською діяльністю, є платником єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування як найманий працівник Така особа не має обов'язку щодо сплати єдиного внеску із сум доходу (прибутку), отриманого від її незалежної професійної діяльності.

Зазначені платники єдиного внеску (фізичні особи) беруться на облік в органах Пенсійного фонду за місцем проживання не пізніше наступного робочого дня з дня отримання від них заяви, яка подається в 10-денний термін із дня початку провадження відповідної діяльності або укладення трудового договору з найманим працівником чи укладення договору цивільно-правового характеру з фізичною особою.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»