• Посилання скопійовано

Підприємці та декретні: як сплачувати та нараховувати єдиний соцвнесок

Пенсійний фонд нагадав про обов'язок нарахування єдиного соцвнеску на суми допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами та про правила сплати ЄСВ підприємцями

Підприємці та декретні: як сплачувати та нараховувати єдиний соцвнесок

ПФУ нагадує:

1. Починаючи із липня 2013 року року платниками єдиного внеску визначені також підприємства, установи та організації, фізичні особи, які використовують найману працю і виплачують допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами, а також особи, що знаходяться у відпустці і отримують допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами.

Такі особи нараховують ЄСВу розмірі 33,2 % суми допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами і утримують єдиний внесок у розмірі 2 % таких сум з осіб, які перебувають у відпустці і одержують таку допомогу.

2. Фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, нараховують і сплачують ЄСВ у розмірі 34,7 % сум, що визначаються такими платниками самостійно. При цьому сума ЄСВ не може бути менше розміру мінімального страхового внеску.

Фізичні особи - підприємці на загальній системі нараховують єдиний внесок у розмірі 34,7 % сум доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню ПДФО. При цьому сума ЄСВ не може бути менше розміру мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (Лист ПФУ від 24.07.2013 р. №19298/03-20).

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»