• Посилання скопійовано

За рік соціальну допомогу чи субсидію можна буде оформити лише за паспортом

Надання соціальної допомоги та послуг планується максимально спростити

За рік соціальну допомогу чи субсидію можна буде оформити лише за паспортом

Процедура надання соціальної допомоги та послуг має бути максимально спрощеною. Про це сказала Наталія Королевська.

«Говорячи про спрощення, я маю на увазі, що людина повинна прийти в центр надання послуг і отримати будь-яку допомогу, субсидію чи пільгу всього-на-всього надавши паспорт. Я вимагаю у найкоротший термін запровадити саме такий механізм при видачі житлових субсидій, допомоги малозабезпеченим сім’ям та при народженні дитини», - сказала Наталія Королевська.

За її словами, часи, коли для цього потрібно було вистояти п’ять черг і отримати десять довідок, повинні залишитися в минулому.

«Наприклад, у випадку Пенсійного фонду – це запровадження «єдиного вікна» у всіх без винятку відділеннях фонду та якісна робота пенсійного калькулятора, а не біганина людей від кабінету в кабінет для нарахування або перерахунку пенсій. У випадку Служби зайнятості – це коли людина отримує роботу в перші 120 днів після реєстрації в центрі зайнятості, а не півроку шукає її або взагалі не може працевлаштуватися, навіть після проходження навчання», - повідомила Міністр.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»