• Посилання скопійовано

Передача платниками єдиного внеску своїх обов'язків з його сплати третім особам заборонена

Чи може підприємство сплатити грошове зобов’язання по єдиному соціальному внеску за інше підприємство?

Передача платниками єдиного внеску своїх обов'язків з його сплати третім особам заборонена

Згідно з пунктом 1 частини 2 статті 9 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 8 липня 2010 року № 2464-VI (далі – Закон № 2464) платник  зобов’язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок

Відповідно до частини 2 статті 9 Закону № 2464 у разі виявлення своєчасно не сплачених сум страхових внесків платники єдиного внеску зобов’язані самостійно обчислити ці внески і сплатити їх з нарахуванням пені в порядку і розмірах, визначених статтею 25 цього закону.  

В пункті 9 статті 25 Закону № 2464 зазначається, що передача платниками єдиного внеску своїх обов'язків з його сплати третім особам заборонена, крім випадків, передбачених законодавством.

Таким чином, підприємство не має права сплатити єдиний внесок за інше підприємство, але Ви можете надати їм поворотну фінансову допомогу для перерахування єдиного внеску в бюджет.

Джерело: ДПІ у Деснянському районі м. Києва

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»