• Посилання скопійовано

Для зарахування страхових коштів відкривається окремий рахунок

Розпорядник бюджетних коштів проводить оплату ЄСВ та ПДФО, утриманих зі страхових коштів, виділених ФСС з ТВП, за рахунок коштів, зарахованих на окремий рахунок розпорядника бюджетних коштів в органі Казначейства

Для зарахування страхових коштів відкривається окремий рахунок

Держказначейська служба розглянула питання щодо сплати розпорядниками бюджетних коштів утриманого ЄСВ та ПДФО зі страхових коштів, які виділяються Фондом соцстрахування з тимчасової втрати працездатності страхувальникам та повідомила.

Фінансування страхувальників-роботодавців для надання матеріального забезпечення найманим працівникам здійснюється районними, міжрайонними, міськими виконавчими дирекціями відділень Фонду в порядку, встановленому правлінням Фонду.

Страхувальник-роботодавець, який є бюджетною установою, відкриває окремий рахунок для зарахування страхових коштів в органі, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики (Лист Держказначейської служби від 30.12.2013 р. №17-08/503-35119).

Кошти Фонду, що надходять на зазначений рахунок, обліковуються на окремому субрахунку.

Страхові кошти, зараховані на окремий поточний рахунок у банку або на окремий рахунок в органі, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, можуть бути використані страхувальником виключно на надання матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам.

Враховуючи вищезазначене, розпорядник бюджетних коштів проводить оплату єдиного внеску та податку з доходів фізичних осіб, утриманих зі страхових коштів, виділених ФСС з ТВП, за рахунок коштів, зарахованих на окремий рахунок розпорядника бюджетних коштів в органі Казначейства.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»