• Посилання скопійовано

Особливості обліку та обслуговування відокремлених структурних підрозділів як платників ЄСВ

Фонд з ТВП роз'яснив, як здійснюється облік відокремлених структурних підрозділів в органах Фонду та їх фінансування для виплати матеріального забезпечення застрахованим особам

Особливості обліку та обслуговування відокремлених структурних підрозділів як платників ЄСВ

Виконавча дирекція Київського міського відділення ФСС з ТВП роз'яснила, що відповідно до ст. 5 Закону про ЄСВ облік платників єдиного внеску здійснюється контролюючим органом за їх місцезнаходженням чи місцем проживання.

Порядок обліку відокремлених структурних підрозділів, як платників єдиного внеску, визначений п. 9 Розділу II Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Так, саме установа або організація, яка обслуговується централізованою бухгалтерією в частині здійснення розрахунків з оплати праці із застрахованими особами, не має обов'язків чи повноважень щодо ведення окремого балансу, обліковується в реєстрі страхувальників з приміткою «Неплатник».

У разі прийняття рішення про ведення окремого балансу та перехід до самостійного ведення установою або організацією розрахунків із застрахованими особами така установа чи організація в 10-денний строк з дня прийняття такого рішення повідомляє про це контролюючий орган за своїм місцезнаходженням з наданням підтвердних документів.

На підставі поданих документів контролюючий орган знімає примітку «Неплатник» у реєстрі страхувальників стосовно такої установи чи організації.

Враховуючи викладене, облік відокремлених структурних підрозділів в органах Фонду та їх фінансування для виплати матеріального забезпечення застрахованим особам здійснюється:

- за місцезнаходженням відокремленого структурного підрозділу у разі ведення ними самостійних розрахунків із працівниками;

- за місцезнаходженням головної організації у разі, якщо підрозділ не має обов’язків чи повноважень щодо ведення окремого балансу та самостійних розрахунків із застрахованими особами.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»