• Посилання скопійовано

ДФС наголошує: сплата ЄСВ - на рахунок за технологічним кодом 71040000

Фізособи-підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, та особи, які провадить незалежну професійну діяльність сплачують єдиний внесок на рахунок за технологічним кодом 71040000

ДФС наголошує: сплата ЄСВ - на рахунок за технологічним кодом 71040000

ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що Законом №909-VIII внесено низку змін до Закону про ЄСВ, які набули чинності з 01.01.2016.

Зокрема, з 01.01.2016 встановлено єдиний розмір єдиного внеску на рівні 22% до визначеної статтею 7 Закону про ЄСВ бази нарахування єдиного внеску для усіх категорій платників єдиного внеску (крім пільгових категорій).

Також згідно з внесеними змінами, з 01.01.2016 фізичні особи – підприємці  (далі – ФОП), у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, та особи, які провадить незалежну професійну діяльність, виключені з переліку платників, які мають право на добровільну сплату єдиного внеску.

Крім цього, відповідно до постанови  КМУ від 26.11.2014 р. №675* здійснюється розподіл сум єдиного внеску, що сплачується зазначеними платниками за всіма видами соціального страхування.

Враховуючи зазначене, єдиний внесок не сплачується на рахунки за такими технологічними кодами:

- 71050000 «Єдиний внесок, що сплачується фізичними особами – підприємцями, у тому числі тими, які обрали спрощену систему оподаткування, та особами, які провадять незалежну діяльність, та які беруть добровільну участь у страхуванні на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням (36,6%)»;

- 71060000 «Єдиний внесок, що сплачується фізичними особами – підприємцями, у тому числі тими, які обрали спрощену систему оподаткування, та особами, які провадять незалежну діяльність, та які беруть добровільну участь у страхуванні на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності (36,21%)»;

- 71070000 «Єдиний внесок, що сплачується фізичними особами – підприємцями, у тому числі тими, які обрали спрощену систему оподаткування, та які беруть добровільну участь у страхуванні на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, і від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності (38,11%)».

З огляду на викладене та з метою недопущення неправомірного нарахування штрафних санкцій ФОП, у тому числі тим, які обрали спрощену систему оподаткуванням, та особам, які провадять незалежну професійну діяльність, які станом на 31.12.2015 мали діючі договори про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, строк дії яких закінчувався у 2016 році, ДФС відкликає лист від 17.02.2016 №5556/7/99-99-17-03-01-17 «Щодо добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування».

Податківці звертають увагу, що ФОП, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, та особи, які провадить незалежну професійну діяльність сплачують єдиний внесок на рахунок за технологічним кодом 71040000 «Єдиний соціальний внесок, що сплачується фізичними особами – підприємцями, у тому числі тими, які обрали спрощену систему оподаткування, та особами, які провадять незалежну діяльність (22 відс.)».

__________

*З метою збалансування бюджетів Пенсійного фонду та фондів соціального страхування на 2017 рік на бездефіцитній основі Кабінет Міністрів вніс зміни до своєї постанови від 26.11.2014 р. № 675. Більше тут>>

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»