• Посилання скопійовано

Самозайнята особа зобов'язана сплачувати ЄСВ

Законодавство не містить жодних винятків для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність та є одночасно найманими працівниками, — вони підлягають соцстрахуванню на загальних підставах і як наймані працівники, і як особи, які провадять незалежну професійну діяльність

Самозайнята особа зобов'язана сплачувати ЄСВ

ДФСУ у листі від 13.03.2017 р. №3422/В/99-99-13-02-03-14 нагадує: базою нарахування єдиного внеску для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, є сума доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає оподаткуванню ПДФО. При цьому сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць.

Отже, з 1 січня 2017 року, якщо така особа не отримує доходу у звітному році або окремому місяці звітного року від такої діяльності, вона зобов'язана визначити базу нарахування ЄСВ, яка не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

При цьому законодавство не містить жодних винятків для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність та є одночасно найманими працівниками, — вони підлягають соцстрахуванню на загальних підставах і як наймані працівники, і як особи, які провадять незалежну професійну діяльність.

Читайте також: ЄСВ у 2017 році: що нового?

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»