• Посилання скопійовано

Як сплачувати ЄСВ за відокремлений підрозділ

Податківці нагадали порядок сплати філіями єдиного соцвнеску

Як сплачувати ЄСВ за відокремлений підрозділ

ДФСУ в індивідуальній податковій консультації від 11.08.2017 р. №1585/6/99-99-08-02-01-15/ІПК зазначила: якщо платником єдиного соцвнеску є філія або інший відокремлений підрозділ, який має окремий баланс та самостійно веде розрахунки із застрахованими особами, то такий відокремлений підрозділ перебуває на обліку в контролюючому органі за своїм місцезнаходженням (основним місцем обліку) та до такого органу зобов’язаний подавати звітність та сплачувати ЄСВ.

Якщо відокремлений підрозділ не має обов'язків чи повноважень щодо ведення окремого балансу та самостійного ведення ним розрахунків із застрахованими особами, то юридична особа повинна повідомити про це контролюючий орган за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу. У такому випадку платником ЄСВ є юридична особа, яка зобов’язана подавати звітність та сплачувати єдиний внесок, у тому числі і за відокремлений підрозділ, до контролюючого органу за своїм основним місцем обліку.

Усі новини на тему>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»