• Посилання скопійовано

5 важливих змін у нарахуванні ЄСВ у зв'язку з пенсійною реформою

Податківці розповіли про новації, які очікують на працедавців та застрахованих осіб у частині нарахування єдиного соцвнеску

5 важливих змін у нарахуванні ЄСВ у зв'язку з пенсійною реформою

Офіс великих платників податків ДФС нагадує, що Законом від 03.10.2017 р. №2148-УІІІ  внесено зміни до системи пенсійного страхування та до Законів «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Зокрема, відповідно до внесених змін, на працедавців та застрахованих осіб очікують такі важливі новації:

1) Максимальна база нарахування єдиного соціального внеску (ЄСВ) становитиме 15 розмірів мінімальної заробітної плати  замість нинішніх 25 розмірів прожиткового мінімуму;

2) Платниками ЄСВ відтепер також будуть і члени фермерського господарства (у разі, якщо вони не належать до кола осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах);

3) У разі якщо фізособи - підприємці (ФОП) і члени фермерського господарства отримують пенсію або соціальну допомогу, вони звільняються від сплати ЄСВ за себе;

4) ФОП - платники єдиного податку I групи втрачають право на сплату половинної (0,5) ставки мінімального страхового внеску ЄСВ.

Тобто, з 2018 року вони  сплачуватимуть його в повному мінімальному розмірі, як і інші ФОП. Виходячи с розміру мінімальної заробітної плати, закладеному в проекті Держбюджету на 2018 рік – 3723,00 грн, повний мінімальний розмір ЄСВ становитиме 819,06 грн. 

5) Фізособи, які виконують роботи на підставі договору цивільно-правового характеру (ЦПХ), ФОП, а також особи, які провадять незалежну професійну діяльність, члени фермерського господарства тепер також підлягають загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню.

Докладно про усі зміни у зв'язку з прийняттям пенсійної реформи - читайте в аналітиці від "Дебету-Кредиту".

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»