• Посилання скопійовано

З 1 січня фермери сплачуватимуть ЄСВ за новими правилами

Податківці розповіли, які зміни щодо сплати ЄСВ чекають на членів фермерських господарств з 1 січня 2018 року

З 1 січня фермери сплачуватимуть ЄСВ за новими правилами

Як повідомляє ДФС у Запорізькій області, до платників ЄСВ з 1 січня 2018 року будуть належати члени фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах (п. 5-1 ст. 4 Закону про ЄСВ в редакції з 01.01.2018 р.)

На сьогодні члени фермерського господарства визначаються як особи, які можуть добровільно сплачувати внески (ст. 10 Закону про ЄСВ).

Крім того члени фермерських господарств з 1 січня 2018 року будуть звільнятись від сплати ЄСВ за себе, якщо вони отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого ст. 26 Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

Такі особи можуть бути платниками ЄСВ виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування (п. 4 ст. 4 Закону про ЄСВ в редакції з 01.01.2018 р.)

З 1 січня 2018 року члени фермерських господарств зобов’язані сплачувати ЄСВ, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується внесок (п. 8 ст. 9 Закону про ЄСВ в редакції з 01.01.2018 р.)

Зазначена норма передбачені п. 22  Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" від 03.10.2017 р. № 2148-УІІІ, яким внесено зміни до Закону про ЄСВ.

***

Нагадуємо, що 11 жовтня, набрав чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій». Крім змін у порядку нарахування ЄСВ, він вносить зміни до порядку виплати пенсій  і оплати лікарняних. Що саме зміниться для роботодавців і самозайнятих осіб - читайте у аналітиці від редакції>>>

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»