• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики презентувало законопроект щодо накопичувальної пенсійної системи

Мінсоцполітики оприлюднило для громадського обговорення проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо накопичувальної професійної пенсійної програми»

Мінсоцполітики презентувало законопроект щодо накопичувальної пенсійної системи

Міністерство соціальної політики оприлюднило проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо накопичувальної професійної пенсійної програми».  Він запропонований для громадського обговорювання, яке триватиме до 14 липня 2018 р.

Про оприлюднення цього проекту на сайті Федерації професійних спілок України  ми писали тут>>

Нагадаємо, що згідно з законопроектром, учасниками накопичувальної професійної пенсійної програми будуть застраховані особи, зайняті на роботах і посадах, які зазначені в ч. 1 ст. 117 Закону №1058-IV (з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком №1, на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком №2 виробництв, робіт, професій, посад і показників), та яким станом на 1 січня 2019 року виповнилося не більше ніж 35 років

Також у Законі про ЄСВ пропонується уточнити, що ЄСВ для платників, які використовують працю найманих працівників, зайнятих повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими та особливо важкими умовами праці, на інших роботах зі шкідливими і важкими умовами праці та інших роботах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах підвищується на:

  • 15 % бази нарахування ЄСВ – за осіб, зайнятих повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими та особливо важкими умовами праці, – за списком №1 і за результатами атестації робочих місць;
  • 7 % бази нарахування ЄСВ – за осіб, зайнятих повний робочий день на інших роботах зі шкідливими і важкими умовами праці, – за списком № 2, зайнятість на яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, і за результатами атестації робочих місць та на інших роботах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах.

Сума ЄСВ спрямовується на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, зокрема:

  • до солідарної системи – сума єдиного внеску, сплачена за працівників, які не є учасниками накопичувальної професійної пенсійної програми;
  • до недержавного пенсійного фонду – суб’єкта другого рівня системи пенсійного забезпечення – сума єдиного внеску, сплачена за працівників, які є учасниками накопичувальної професійної пенсійної програми відповідно.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»