• Посилання скопійовано

Як сплачувати ЄСВ підприємцям - «загальносистемникам»?, — роз'яснює ДФСУ

ДФС роз'яснила щодо строків та розміру сплати єдиного соцвнеску фізособами-підприємцями на загальній системі оподаткування

Як сплачувати ЄСВ підприємцям - «загальносистемникам»?, — роз'яснює ДФСУ

ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що платниками  ЄСВ є фізичні особи –  підприємці (далі – ФОП).

 

Строки сплати ЄСВ

ФОП, які перебувають на загальній системі оподаткування, зобов’язані сплачувати ЄСВ, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується ЄСВ.

 

База нарахування ЄСВ

При визначенні доходу (прибутку), з якого сплачується ЄСВ, враховується кількість календарних місяців, у яких отримано дохід (прибуток).

Базою нарахування ЄСВ є чистий оподатковуваний дохід (прибуток), зазначений у податковій декларації, поділений на кількість календарних місяців, протягом яких він отриманий. До зазначеної суми з урахування максимальної величини бази нарахування ЄСВ застосовується ставка у розмірі 22%.

 

Граничні розміри страхового внеску

У разі якщо платником не отримано дохід (прибуток) у звітному кварталі або окремому місяці звітного кварталу, то такий платник зобов’язаний визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄСВ.

При цьому сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць (у 2018 році – 819,06 грн).

***

Читайте також: «Єдинник» припиняє діяльність: як відзвітувати з ЄСВ?

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»