• Посилання скопійовано

Несвоєчасно сплачували ЄСВ? Довідку-розрахунок можна отримати тільки через перевірку сплати ЄСВ

Підприємство застосовує максимальну величину бази нарахування ЄСВ. При цьому впродовж року ним порушувалось законодавство про єдиний внесок у частині своєчасності сплати такого внеску. Чи може таке підприємство розраховувати на отримання довідки про видачу коштів для виплати зарплати без перевірки сум сплати ЄСВ?

Несвоєчасно сплачували ЄСВ? Довідку-розрахунок можна отримати тільки через перевірку сплати ЄСВ

«Вісник. Офіційно про податки»

Відповідно до ч. 2 ст. 24 Закону про ЄСВ затверджено Порядок №453.

Для підприємств єдиний внесок встановлено у розмірі 22% до бази нарахування, передбаченої ст. 7 цього Закону.

Відповідно до п. 5 зазначеного Порядку платникам, які звертаються до контролюючих органів за погодженням довідки-розрахунку, у якій сума перерахування єдиного внеску менша ніж 1/3 суми коштів на виплату заробітної плати, зазначеної в грошовому чеку та/або платіжному дорученні, та/або іншому розрахунковому документі, у зв’язку із застосуванням максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, та які протягом попереднього року не допустили порушень законодавства про нарахування та сплату єдиного внеску, за рішенням керівника контролюючого органу надається довідка про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску за формою згідно з додатком 2 до цього Порядку.

Отже, Порядком №453 чітко визначено умову, за якої така довідка-розрахунок надається: недопущення порушень законодавства про нарахування та сплату єдиного внеску.

Оскільки підприємством упродовж року порушувалось законодавство про єдиний внесок, то воно не може отримати довідку про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску. Тобто такому підприємству щомісяця необхідно погоджувати довідку-розрахунок за формою згідно з додатком 1 до Порядку №453.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»