• Посилання скопійовано

В які строки виплачувати матеріальне забезпечення від ФСС?

Страхувальник зобов’язаний здійснити виплати матеріального забезпечення в строки встановлені відповідно до вимог статті 32 Закону про загальнообов'язкове державне соціальне страхування

В які строки виплачувати матеріальне забезпечення від ФСС?

ФСС у Дніпропетровській області нагадує, що страхувальник зобов’язаний здійснити виплати матеріального забезпечення в строки встановлені відповідно до вимог ст. 32 Закону №1105:

Допомога з тимчасової непрацездатності, по вагітності та пологах виплачується:

1) застрахованим особам, які працюють на умовах трудового договору (контракту), інших підставах, передбачених законом, – у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати зарплати;

2) добровільно застрахованим особам, застрахованим особам, які працюють на умовах ЦПД, провадять підприємницьку чи іншу діяльність – протягом 10 днів після призначення допомоги.

Допомога на поховання виплачується не пізніше наступного робочого дня після отриманнястрахувальником страхових коштів від Фонду соціального страхування.

З 1 жовтня після проведення виплат за рахунок коштів Фонду страхувальник буде надсилати  повідомлення   про   проведення   виплат за формою, наведеною у додатку 2 до Порядку №12. Повідомлення може бути надіслано в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису або надіслано листом з повідомленням, або надано безпосередньо до відділення Фонду. Повідомлення надсилається страхувальником протягом місяця з дня проведення виплат.

У разі відсутності інформації від страхувальника про виплати застрахованим особам протягом трьох місяців з дня фінансування відділення Фонду здійснює перевірку щодо використання коштів Фонду.

***

Читайте також:

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»