• Посилання скопійовано

Чому ФСС продовжує несвоєчасно виплачувати лікарняні та декретні?

На сьогодні уже утворилася двомісячна заборгованість Фонду соцстраху із виплати декретних та лікарняних

Чому ФСС продовжує несвоєчасно виплачувати лікарняні та декретні?

Федерація професійних спілок України розповідає, що 30 травня 2019 року представниками держави було зірвано засідання правління Фонду соціального страхування України, на якому планувалось віднайти шляхи вирішення проблеми заборгованості Фонду перед застрахованими особами.

У зв’язку із цим профспілкова сторона у складі правління Фонду соціального страхування України поширила Заяву, в якій висловила обурення діями представників держави та вимагає терміново розпочати виправлення фінансової ситуації Фонду і своєчасного забезпечення матеріальних прав застрахованих осіб.

У заяві зазначено, що Фінансове становище Фонду доведено до небезпечної межі, а реальна перспектива його фінансової дестабілізації загрожує дискредитацією та втратою довіри громадян до всієї системи соціального страхування і держави, як гаранта її діяльності. Тому, покинувши засідання правління 30 травня 2019 року державна сторона вкотре засвідчила своє небажання вирішувати проблему фінансової стабілізації Фонду соціального страхування.

За змістом заяви фінансові проблеми Фонду соціального страхування розпочались внаслідок прийнятих урядових ініціатив із зменшення розміру ЄСВ майже вдвічі та зменшення у 1,5 рази частки єдиного внеску до цього Фонду. Як наслідок, із виплат застрахованим особам по тимчасовій непрацездатності, а також по вагітності та пологах уже на сьогодні утворилась двомісячна заборгованість, яка буде зростати і за прогнозними розрахунками Фонду у 2019 році складе 2,9 млрд грн.

***

Читайте також:

Джерело: Федерація профспілок України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»