• Посилання скопійовано

Інструкцію з нарахування та сплати ЄСВ оновлять: проект від ДФС

За проектом наказу Мінфіну в Інструкції з'являться норми щодо пільгового порядку сплати ЄСВ для членів фермерських господарств та застосування ФОПами-роботодавцями ставки 8,41% для працюючих осіб з інвалідністю

Інструкцію з нарахування та сплати ЄСВ оновлять: проект від ДФС

ДФСУ оприлюднила проект наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (завантажити).

Його розроблено у зв’язку з прийняттям законів України № 2449№ 2476№ 2497 та № 2628.

Прийняття проекту наказу забезпечить:

  • сплату ЄСВ за іншого з подружжя, який не працював під час перебування за кордоном за місцем довготермінового відрядження працівника дипломатичної служби, з метою зарахування зазначеного періоду до страхового стажу іншого з подружжя;

  • право для осіб, які доглядають за дітьми, хворими на важкі перинатальні ураження нервової системи, важкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, важкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, або дитина отримала важку травму, потребує трансплантації органу, потребує паліативної допомоги на належне пенсійне забезпечення, державну допомогу у разі, якщо такі діти не визнані в установленому порядку дітьми з інвалідністю;

  • встановлення пільгового порядку сплати єдиного внеску для членів фермерських господарств;

  • застосування фізособами – підприємцями, у тому числі тими, які обрали спрощену систему оподаткування, в яких працюють особи з інвалідністю, ставки 8,41% для працюючих осіб з інвалідністю.

Весь проект змін можна завантажити тут>>

Також у новій редакції викладено Додаток 2 до Інструкції "Повідомлення-розрахунок за___________ рік" (завантажити).

Очікується, що цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу можна надавати у письмовій та електронній формі за адресами: Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, Е-mail: doroshkova@minfin.gov.ua.

***

Читайте також: Увага! Незабаром з'явиться оновлена форма звіту з ЄСВ

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»