• Посилання скопійовано

Коли голова фермерського господарства не є платником ЄСВ?

Якщо голова фермерського господарства є засновником або іншою визначеною в Статуті особою та не є членом такого господарства, то він не є платником ЄСВ

Коли голова фермерського господарства не є платником ЄСВ?

ДПС у Луганській області нагадує, що фермерське господарство підлягає державній реєстрації як юридична особа або фізична особа - підприємець. Голова фермерського господарства, зобов’язаний сплачувати ЄСВ за себе щокварталу до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується ЄСВ у випадках якщо він:

  • зареєстрований як фізична особа - підприємець;
  • є членом фермерського господарства, зареєстрованого як юридична особа (про що зазначено в установчому документі – Статуті) та не належить до кола осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах.

При цьому, він зобов’язаний стати на облік у контролюючих органах як платник ЄСВ відповідно до п. 5 - 1 ч. І ст. 4 Закону про ЄСВ.

Водночас, якщо голова фермерського господарства є засновником або іншою визначеною в Статуті особою, при цьому згідно із Статутом не є членом такого господарства, то він не є платником ЄСВ у розумінні п. 5-1 ч. І ст. 4 Закону про ЄСВ.

Джерело: ДПС у Луганській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»