• Посилання скопійовано

Адвокатів-ФОПів збираються звільнити від подвійного ЄСВ

Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроект №2166 щодо усунення дискримінації за колом платників ЄСВ

Адвокатів-ФОПів збираються звільнити від подвійного ЄСВ

20 вересня 2019 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №2166 "Про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо усунення дискримінації за колом платників)".

Ним пропонується звільнити від сплати за себе єдиного внеску, за умови взяття на облік фізичних осіб - підприємців та провадження одного виду діяльності одночасно в якості ФОП та самозайнятих, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, а саме наукову, літературну, артистичну, художню, освітню або викладацьку, а також медичну, юридичну практику, в тому числі адвокатську, нотаріальну діяльність, або особи, які провадять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність та отримують дохід від цієї діяльності.

Крім того, поширюються пільги щодо сплати ЄСВ, застосованого до пенсіонерів, на пенсіонерів, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

Відповідні зміни хочуть внести в Закон про ЄСВ.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»