• Посилання скопійовано

ФОП працевлаштував особу з інвалідністю: як нараховувати ЄСВ?

ФОП нараховують ЄСВ на заробітну плату осіб з інвалідністю за ставкою 8,41%

ФОП працевлаштував особу з інвалідністю: як нараховувати ЄСВ?

ДПС у Київській області нагадує, що Законом України від 23.11.2018 р. №2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» внесено зміни  до ч. 13 ст. 8 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Відповідно до внесених змін, з 01 січня 2019 року ФОП до заробітної плати найманих працівників, що є особами з інвалідністю, мають право  застосовувати ставку єдиного соціального внеску у розмірі 8,41%.

Нагадуємо, що до набуття чинності вказаними змінами до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», ставка єдиного внеску 8,41% до заробітної плати осіб з інвалідністю поширювалась лише на роботодавців – юридичних осіб, фізичні особи – підприємці сплачували ЄСВ за  найманих працівників – інвалідів за загальною ставкою 22%.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»