• Посилання скопійовано

Увага! Виплату лікарняних та декретних поновлено

Мінсоцполітики повідомило, що гарантує продовження штатного режиму виплат застрахованим особам. Слідом Євген Баженков заявив про поновлення виплат лікарняних і декретних під особисту відповідальність

Увага! Виплату лікарняних та декретних поновлено

Нагадаємо, що вчора, 20 листопада, Фонд соцстраху повідомив про те, що вимушений призупинити перерахування коштів для виплати матеріального забезпечення застрахованим особам. Причина - закінчення кошторисних призначень за зазначеним напрямом, що затверджені бюджетом Фонду. Заяви Мінсоцполітики і ФСС щодо цього дивіться тут.

Сьогодні, 21 листопада, був проведений брифінг для ЗМІ у Мінсоцполітики. На ньому заступник міністра Олег Коваль заявив, що Міністерство соціальної політики гарантує продовження штатного режиму виплат застрахованим особам, які здійснює Фонд соціального страхування.

«Кожного дня у Фонд соціального страхування надходить від 60 до 250 млн грн. Вчора на рахунках фонду було 429 млн грн, а сьогодні вже 550 млн грн. Тобто гроші у них є. Хочу запевнити, що Мінсоцполітики забезпечить здійснення виплат, як тільки ми врегулюємо питання з керівництвом Фонду», – наголосив Олег Коваль.

За словами заступника Міністра, заява про призупинення виплат Фондом соціального страхування була особистою ініціативою поновленого керівника Фонду Євгена Баженкова: «Призупинення перерахування грошей можливе лише у випадку, коли є усна чи письмова вказівка керівника виконавчої дирекції Фонду. Підстав для призупинення немає».

Як наголосив Олег Коваль, Мінсоцполітики за жодних обставин не буде співпрацювати із будь-ким, хто фігурує у кримінальних справах, особливо якщо йдеться про розкрадання загальнодержавного майна*.

 

УВАГА! Євген Баженков заявив про поновлення виплат лікарняних і декретних під особисту відповідальність

 

Як повідомляє ФСС, директор виконавчої дирекції Фонду Євген Баженков сьогодні, 21 листопада, підписав відповідні документи для повного відновлення всіх виплат матеріального забезпечення. Відновлення виплат знаходиться під особистою відповідальністю Є. Баженкова, оскільки фінансування Фондом лікарняних і допомог по вагітності та пологах відповідно до законодавства на сьогодні неможливе без внесення змін до бюджету Фонду.

«Є буква закону, і є дух закону. За буквою закону Фонд не має права з 20 листопада перераховувати кошти на матзабезпечення, хоча гроші на рахунках в нас є. Учора весь день Фонд не фінансував ані лікарняні, ані декретні. Але мова про соціальні страхові виплати. Зранку я зібрав у Фонді нараду, мені підтвердили, що законодавчо правових шляхів для відновлення виплат без подання Міністерством соціальної політики на Кабінет Міністрів України змін до бюджету не має. Тому я вимушений порушити фінансову дисципліну і слідувати саме духу закону – сьогодні я беру на себе відповідальність і відновлюю всі виплати. На 26-те листопада голова правління Фонду Володимир Саєнко терміново скликав позачергове засідання правління, сподіваюсь, на ньому приймуть рішення про правове врегулювання цієї ситуації», – говорить Євген Баженков.

Зазначимо, що у зв’язку з критичною ситуацією, яка склалася у Фонді соцстраху з фінансуванням коштів на виплату матеріального забезпечення застрахованим особам, голова правління Володимир Саєнко звернувся до членів правління щодо термінового проведення 26 листопада позачергового засідання правління Фонду.

_____________

* Як зауважили в Мінсоцполітики, «новий» керівник виконавчої дирекції Фонду Євген Баженков є фігурантом 2 кримінальних справ, які стосуються приватизації державного майна. Його було звільнено 15 травня 2018 року рішенням правління Фонду, підставою для чого стали вказівки пана Баженкова про зміну форми власності із державної на приватну 71 об’єкта. 

8 листопада Печерський суд м. Києва скасував рішення Правління Фонду про звільнення Баженкова. 14 листопада у реєстрі судових рішень з’явився НЕПОВНИЙ текст рішення суду і цього ж дня пана Баженкова «поновив» ПРИВАТНИЙ нотаріус.

18 листопада Міністерство соціальної політики подало скаргу на дії виконавця у Міністерство юстиції, але оскільки повного рішення суду немає, це блокує процедуру подання апеляції на рішення суду. Суддя, який вів справу, пішов у відпустку на невизначений час.

Для вирішення ситуації та недопущення маніпуляцій із Фондом, Міністерство соціальної політики підтримує законопроект №2275, розроблений Комітетом Верховної Ради з питань соціальної політики і захисту прав ветеранів (щодо посилення ролі держави в управлінні Фондом).

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»