• Посилання скопійовано

Прожитковий мінімум у розмірі 4200 грн: Уряд ухвалив законопроект

11 грудня Уряд схвалив законопроект щодо подальшого підвищення прожиткового мінімуму

Прожитковий мінімум у розмірі 4200 грн: Уряд ухвалив законопроект

Уряд схвалив проект Закону України, який дозволить у подальшому підвищити прожитковий мінімум, за попередніми розрахунками до 4200 грн на місяць, - повідомляє "Урядовий портал".

Це дозволить підвищити доходи найменш забезпечених громадян без автоматичного збільшення ставок державного мита, платежів, штрафів та інших фінансових показників. Це - важливий крок боротьби з бідністю в Україні.

"Раніше кожне підвищення прожиткового мінімуму додавало кошти не лише тим, хто їх потребував. Підвищення автоматично збільшувало державні платежі, штрафи, плату за певні види державних послуг тощо. Скасуванням цієї архаїчної радянської норми дозволить нарешті розпочати справжню боротьбу з бідністю в Україні", - коментує рішення Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

 

Від редакції:

Наразі не відомо, який саме законопроект було ухвалено. Але, з огляду на позицію Гончарука, це стосується законопроекту щодо відв'язання соцвиплат від розміру прожиткового мінімуму. Його ми аналізували тут. Про появу законопроекту на сайті ВРУ зазначимо окремо. 

Але його прийняття не означає паралельне підвищення розміру прожиткового мінімуму, а тільки спонукає це зробити. 

І ще. Розмір 4200 грн - це не узгоджений розмір прожиткового мінімуму, а тільки середній його показник. 

***

Читайте також:

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»