• Посилання скопійовано

12,5 млн осіб – кількість застрахованих осіб за 2019 рік

Понад 12,5 млн працівників є застрахованими особами та знаходяться під опікою ФСС. У разі настання страхового випадку в період роботи вони отримують від Фонду допомоги, страхові виплати

12,5 млн осіб – кількість застрахованих осіб за 2019 рік

Фонд соціального страхування України повідомляє, що понад 12,5 млн працюючих є застрахованими особами та знаходяться під їх опікою. Зазначені особи в разі настання страхового випадку в період роботи отримують від Фонду допомоги, страхові виплати, медичні і соціальні послуги.

Застрахованою у Фонді є кожна особа, яка сплачує, або за яку сплачується роботодавцем єдиний внесок, тобто всі працевлаштовані, самозайняті, ФОП, особи, що працюють на умовах цивільно-правових договорів.

Нагадаємо, Фонд соціального страхування України в разі настання страхового випадку здійснює надання допомоги по тимчасовій втраті працездатності, допомоги по вагітності та пологах, допомоги на поховання. За наявності медичних показів фінансує проходження курсу реабілітаційного лікування на базі санаторно-курортних закладів. У разі нещасних випадків на виробництві або набуття професійних захворювань здійснює оплату лікування всіх прямих наслідків нещасних випадків, у разі часткової або повної втрати працездатності здійснює надання одноразової допомоги та щомісячних страхових виплат, фінансує періодичне санаторно-курортне лікування, забезпечення технічними засобами реабілітації, ліками та медичними виробами тощо.

Загалом упродовж 2019 року допомоги та страхові виплати від Фонду отримали понад 2,6 млн осіб.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»